Jurčo podpísal s Detroitom trojročný kontrakt, láka ho aj herecká úloha

08.08.2012 Celý región

Detroit 8. augusta (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom zámorskej NHL Detroit Red Wings. Informoval o tom oficiálny web súťaže.

Podľa stránky Capgeek.com zarobí Jurčo 709,167 dolárov ročne. Detroit ho draftoval v 2. kole v roku 2011 z celkovo 35. miesta. Devätnásťročný krídelník, známy pre svoju vycibrenú techniku a hokejové finty, odštartuje sezónu na farme "červených krídel" Grand Rapids Griffins v nižšej súťaži AHL. "Som nadšený, že budem hrať za Grand Rapids. Budem sa snažiť, ako najlepšie viem a verím, že si zvyknem na seniorský hokej. Možno dostanem šancu aj na pár zápasov v NHL," uviedol Jurčo pre denník Detroit Free Press.

Jurčo strávil uplynulé tri sezóny v drese Saint John Sea Dogs v QMJHL a v 172 dueloch nazbieral 175 bodov za 87 gólov a 88 asistencií, pričom v hodnotení +/- zaznamenal 126 plusiek. Úspešná bola predovšetkým jeho posledná sezóna, keď v 48 zápasoch základnej časti strelil 30 gólov a na ďalších 38 prihral. V 16 dueloch play off pridal 13 gólov a 16 nahrávok.

Odchovanec košického hokeja pre oficiálnu stránku Detroitu prezradil tiež svoj mimohokejový sen. "Rád by som bol hercom, jedného dňa by som si chcel zahrať vo filme. Veľmi rád ich pozerám a keby som mohol byť súčasťou niektorého z nich, bolo by to super," povedal.
 

Vyberte región